Ammattirakentaja-lehti

contesta32

Tikasniitynkuja_12_001_1

Opiskelijoiden rakentamat omakotitalot myyntiin Henttaalla

Omnia Koulutuksen opiskelijoiden rakentamat omakotitalot valmistuivat Espoon Henttaalla. Neljä vuotta kestäneessä projektissa rakennettiin kaksi omakotitaloa opiskelijoiden oppimisen ehdoilla. Vuonna 2013 aloitetulla rakennustyömaalla on työskennellyt noin 300 opiskelijaa eri aloilta.

Omakotitalot ovat muun muassa tulevien talonrakentajien, sähköasentajien, lämmityslaiteasentajien, putkiasentajien, viherartesaanien, puuseppien, metalliartesaanien ja rakennuspeltiseppien taidonnäytteitä. Talonrakentajaopiskelijat ovat olleet työmaalla mukana perusteiden ja kantavien rakenteiden tekemisestä viimeisteleviin töihin saakka.

Valmistuvien puuseppien osaaminen näkyy esimerkiksi saunassa, makuuhuoneiden kaapistoissa ja kalusteiden asennuksissa. Tulevat metallialan ammattilaiset ovat tehneet portaiden kaiteet ja sähköasentajaopiskelijat vastanneet kiinteistöjen sähkötöistä.

Puurakenteiset ja energiatehokkaat talot on rakennettu kasvavan Suurpellon kupeeseen, Henttaan perinnemaisemaan. Taloissa on käytössä ympäristöystävällinen maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys, sekä koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla.

Omnian viherartesaaniopiskelijat viimeistelevät parhaillaan Henttaan omakotitalojen piha-alueita.

Työvaihe kerrallaan toteutetussa projektissa opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua aidon kohteen rakentamiseen. Työn laadun varmistamisessa olivat mukana opettajat, jotka ovat alojensa ammattilaisia.

Omnia on yksi harvoista ammatillisen koulutuksen tarjoajista, jolla on omaa rakennustuotantoa. Aiemmin opiskelijoiden aitoina oppimisympäristöinä ovat toimineet Espoon Leppävaaraan, Kiloon ja Sysikallioon rakennetut omakotitalot.

Uudet kohteet ovat työn alla Pellaksessa, jonne opiskelijat rakentavat kahdeksan omakotitaloa.

Henttaalla myynnissä oleviin omakotitaloihin voi tutustua tarkemmin kiinteistövälittäjän verkkosivuilla:

Tikasniitynkuja 12, Espoo
Tikasniitynkuja 14, Espoo


Rahtikeskus_Banneri_140x250 (002)

250X140px_Europes biggest name in balconies

A9R8EF0

Vieser_messubanneri_v2

kattotutka_ammattirakentajalehti_2017_140x250

Ammattirakentaja_140x250